Vi vil gøre en forskel...

...en forskel for vores kunder, vores designere, vores samarbejdspartnere og vores fælles jord.


Hvorfor navnet DESIGNERS FIRST?

Vi har den helt grundlæggende filosofi, at designere, de kreative og visionære dygtige skabere af æstetiske linier, er ligeså interessante fortællere som musikere, kunstmalere, forfattere osv. 
Designere udtrykker blot deres fortællinger i fysiske produkter.
Derfor synes vi det er helt på sin plads, at designerne på samme måde som førnævnte kunstnere, sættes i fokus, når et produkt lanceres.

Vi gør en dyd ud af at være tro mod designeren og dennes visioner for det enkelte design, når vi som ingeniører, bærer det fra skitse gennem udviklings- og konstruktionsprocessen.

Som navnet antyder, er det hos os, i så stor en udstrækning som muligt, DESIGNERNE FØRST. 


Æstetik uden funktion - ikke her...

Det er vigtigt for os at vores produkter, foruden at være æstetiske og dekorative, har en funktion.
Der er nok pynt i denne verden, og vi ønsker ikke at tilføre produkter der ikke samtidig dækker et funktionelt behov.


Fair priced design...

Som forbrugere er vi idag langt mere oplyste end tidligere. Det gør os i stand til, kvalitativt, at forholde os til rimeligheden i den pris vi skal betale for en vare.
Det synes vi på alle måder er positivt.

Hos DESIGNERS FIRST er en del af forretningsfilosofien forankret i fair priced design. Vi mener ikke ægte design nødvendigvis behøver at være dyrt, for at kunne kaldes design.

Læs om vores prispolitik her:  PrispolitikMade in Denmark.....

Hver eneste dag flyttes arbejdspladser ud af Danmark.

Er det nødvendigt? - ja, i nogle tilfælde.
Men outsourcing til lavtlønslande er langt fra altid drevet af nød. Måske man i virkeligheden blot skulle tænke anderledes.

Forretningskonceptet i DESIGNERS FIRST er baseret på at skabe kortest mulige vej fra skitse til slutbruger. Det sikres ved at fravælge fordyrende mellemled, hvorfor vores produkter kun sælges i egen webshop. 
På denne måde kan vi levere maksimal værdi for pengene, og samtidige bidrage til at sikre dansk produktion i fremtiden.

Og ja, de fleste ved det allerede. Danmark har nogle af de dygtigste håndværkere i verden, hvilket sikrer en kvalitet vi kan være stolte af."At rejse er at leve" - sagde H.C. Andersen....

Mange (inklusive vi) vil hævde at det er sandt. Men i dag ved vi også at det gør ondt på moder jord, når vi sætter os i flyet for at opleve verden. Vi tynges næsten af dårlig samvittighed, når vi alligevel drager afsted.

Hvor mange af os tænker egentlig over, hvor ondt det gør, når millioner af tons af varer hver eneste dag rejser jorden rundt? - måske endda for at ende hvor de startede. 

Ved at producere i Danmark, har vores produkter rejst kortest mulige vej for at nå hjem til vores kunder.Bæredygtighed i en ny kontekst...

Vi tænker naturligvis miljø og bæredygtighed ind i de materialer, vi får vores produkter fremstillet i.
Det betyder bl.a. FSC-mærket træ og emballage, miljøcertificerede producenter etc.

Men vi tænker også bæredygtighed i en lidt anden kontekst.

Har et produkt fået sine linier og karakteristika fra en designer, der har cirklet om detaljerne i uger og ofte måneder før det overlades til os, er der en god chance for at det vil holde i udtryk mange år frem.

Herudover er det for os helt naturligt, at der over tid tilbydes nye dele til eksisterende produkter. Det kunne være en ny hynde til PAYA-bænken, der naturligvis kan købes løs. På den måde kan man som forbruger forny eller forlænge levetiden på de møbler man holder af.

Kald det vores lille oprør mod køb-og-smid-væk kulturen :-) 


Velkommen - og tak fordi du læste med.

/Gert Jakobsen
(medstifter af DESIGNERS FIRST)


Mød teamet der får det hele til at ske herunder.

Personerne bag...Sabine Appel - Designer 
Sabine er opvokset i Ribe og har uddannet sig til designer på VIA University College i Herning. Sabines favoritmateriale er metaller. Inspirationen kan komme fra omgivelserne, ord, billeder, et materiale eller et mønster. Det kan være ønsket om at skabe en funktion eller at forene form og funktion. Læs mere om Sabine her


Trine Poulsen - Designer
Trine er født og opvokset i smilets by, Århus,  og har uddannet sig til designer på VIA University College i Herning. Favoritmaterialerne er træ & stål, gerne i kombination. Trines inspiration kommer bl.a. fra arkitektur, ældre stilperioder, andre kulturer, natur og dagligdagens behov. Trine sværger til det ærlige design, der tåler dagens lys i alle vinkler. Læs mere om Trine her


Stella Graversen - Designer 
Stella er nordjyde, og bosat i den lille hyggelige by Stenild. Stella er ligesom Sabine og Trine uddannet designer på VIA University College i Herning. Favoritmaterialet er træ, og inspirationen er hverdagens behov og mennesker omkring hende Et design skal bidrage med noget. Og det er okay, at det er simpelt. Bare det er lækkert og funktionelt. Læs mere om Stella her

Malene Severinsen - Journalist,
Malene driver til dagligt konsulentvirksomheden Rumour Has It. Malene har nærmest fra den første dag været en utrolig værdifuld hjælp, både når der skulle laves PR planer, skrives artikler, vælges logo og meget andet. Hos Malene får vi altid en hudløs ærlig, kompetent og konstruktiv feedback på både stort og småt.


Mikkel Johansen - Medstifter af DESIGNERS FIRST.
Mikkel er uddannet produktionsingeniør og har erfaring med bl.a. produktion, kvalitetsstyring, indkøb og logistik fra flere store danske virksomheder som LEGO og Nilfisk A/S. Har været bosat og arbejdet 11 år i udlandet.


Gert Jakobsen - Medstifter af DESIGNERS FIRST.
Gert er uddannet produktionsingeniør og har erfaring med udvikling og produktion bl.a. indenfor møbelindustrien. Har endvidere været ansvarlig for indkøb og logistik i flere store danske virksomheder som Caljan, Tajco og Nilfisk A/S. Har været bosat og arbejdet 3 år i udlandet.