Det er nærmest magisk...

08-10-2018

Blogindlæg af Sabine Appel, designer hos DESIGNERS FIRST


Når ideer bliver til produkter...


Som designer findes der ikke noget bedre end at se sine tanker og ideer blive til virkelighed!

At stå med den første prototype af et design og vide, at dette produkt er udsprunget af ens tanker og ideer, er en kæmpe forløsning.
Der er ofte tilbagelagt en lang designproces, hvor skitserne er bearbejdet, visualiseret og afprøvet. Modeller er bygget for at sikre det helt rigtige æstetiske udtryk.

Det at stå med prototypen er kulminationen på alt arbejdet. For mig er det nærmest magisk.

Et perfekt match
Da jeg i vinteren 2017 blev kontaktet af Gert (medstifter af DESIGNERS FIRST), der fortalte mig om ideen og visionerne for DESIGNERS FIRST, var jeg slet ikke i tvivl om, at det var det rigtige match for mig. Vision om at skabe et designbrand med fokus på designerne og den personlige fortælling gav mig en mulighed for at være den designer, jeg ønsker, og samtidig skabe design, der betyder noget.

Design skal give mening
Design skal give mening, og have en funktionalitet, der gør en forskel for dem, der bruger det, og samtidig være i en kvalitet, der sikrer designets levetid i mange år frem.

Derudover skal design kunne fortælle en historie.

Alle de tanker, vi tænker, det, vi oplever i vores liv, og de mennesker vi møder, er alt sammen med til at udvikle og inspirere os. Min inspiration til nye designs kan opstå af alt, og det, der starter som en lille tanke fra en erindring, et ord, arkitektur, eller billeder, er med til at skabe et potentielt design.
Jeg synes, det er interessant, hvordan disse tanker kan bearbejdes til genstande, vi kan bruge og som kan fortælle en historie. Historien fortæller, hvorfor designet ser ud, som det gør, og historien giver designet et emotionelt aspekt.
Det personlige design er design, der har noget på hjerte, og det er design, der giver mening for mig.

Alt fungerer på papiret
Når man tegner og skitserer, kan alt lade sig gøre, så længe det er på papiret. Den rigtige udfordring i et godt design er produktudviklingen. Det er her, at samarbejdet med DESIGNERS FIRST er helt ideelt for mig. Vi gør hver især det, vi er bedst til, designerne tegner og designer - mens ingeniørerne Gert og Mikkel står for produktudviklingen og produktion. De er dermed ikke bare med til at realisere vores ideer, men løfter også vores designs til det optimale.
Det er et fantastisk samarbejde, men også en læring om materialer og muligheder, som jeg kan tage med til kommende designs.

Der skal mere end én til at skabe et godt design og løfte designet fra papiret til færdigt produkt. Så selvom vi alle gør det, vi er bedst til, bliver vi også hver især inddraget i udviklingen og beslutningsdelen, når et design sættes i produktion. Det er et samarbejde, der er med til at sikre et godt og gennemtænkt design.

Så når man efter en lang rejse står med den sidste prototype i hånden, så ved man, det er helt rigtigt. Det er en forløsning på et stort stykke arbejde fra alle parter. Alle tankerne er tænkt, muligheder afprøvet, og designet er nu klar til at møde verden.

Tak fordi du læste med,
/Sabine

Kommentarer

Heidi Jensen

Fedt :-)

Tilføj en kommentar* Påkrævede felter