Er du blevet vanvittig?

24-09-2018

Blogindlæg af Gert Jakobsen, medstifter af DESIGNERS FIRST

Er du blevet vanvittig?

Har du nu tænkt dig godt om? – Ved du noget om design? – Kan man virkelig sælge interiør og møbler online? - Er der overhovedet behov for en ny designvirksomhed?

Blot nogle få, blandt mange spørgsmål jeg blev stillet, da jeg for ca. 1,5 år siden luftede DESIGNERS FIRST ideen for venner, familie, kollegaer og andre bekendte.

At hoppe af karrierestigen med gode jobs og fine titler som bl.a. fabrikschef og logistikdirektør, vinke farvel til pensionsordning og diverse personalegoder til fordel for en usikker fremtid som iværksætter kræver, at man enten har en stålsat tro på sin mission, eller at man rent faktisk er blevet vanvittig (nogen vil hævde at det kræver en pæn del af begge :-)).

Missionen er klar, og troen er kun blevet styrket….
DESIGNERS FIRST skal hjælpe de dygtigste danske designere med at få deres unikke designs hele vejen fra ide til færdigt produkt og videre ud til de forbrugere, der har et hjerte for personligt dansk design.

Set fra en designers side er der et kæmpe behov for netop den hjælp. Der findes alt for meget lækkert interiørdesign, der ender sine dage, der hvor det startede - på tegnebordet! Og alt for mange dygtige designere kommer aldrig til at kunne leve af at designe.
Hvorfor? - det kan være en lang, bumpet, og i værste fald hullet vej at komme fra den gode ide til et helt færdigt produkt. Ofte snor vejen sig igennem konstruktion, materialevalg, komponenttegninger, tolerancesætning, procesvalg, prototypefremstilling, test, tilretning, værktøjsfremstilling, serieproduktion, emballagefremstilling og meget mere.
En ingeniørs hjemmebane - ofte en designers udebane.

Godt så….men hvad siger markedet?
Er der et behov for en virksomhed, der lægger vægt på det personlige design? En virksomhed, hvor designeren er i centrum? Hvor fortællinger om både de enkelte designs, men i høj grad også om designeren selv, er en vigtig del af konceptet? 
Faktum er i hvert fald, at relationer mellem mennesker, helt fra vores oprindelse for mange tusinde år siden, har været en naturlig og vigtig del af vores eksistens. Vi er som mennesker sociale. Og i dag måske mere end nogensinde. Se blot på udviklingen inden for sociale medier!
Faktum er ydermere, at alt, hvad vi omgiver os med, er skabt af personer. Enten direkte eller indirekte. Nogle ting er flygtige metervarer, andre bliver en del af vores liv igennem mange år. Hvem har ikke et yndlingsmøbel, der har været en tro følgesvend år efter år?

Men hvor ofte ved vi egentlig, hvad designeren af møblet har haft på hjertet da det blev skabt? - hvilken historie har designeren ønsket at fortælle?

Jeg er helt overbevist om, at der er andre end jeg, der interesserer sig for personen og historien bag de designs, der er med til at forme vores hjem. Fuldstændig som vi interesserer os for vores yndlingsmusiker, yndlingsforfatter, yndlingsmaler m.fl.

Ikke mere snakken udenom...
Nu skylder jeg vist et par svar på de indledende spørgsmål. Jeg har tænkt mig godt om. Nej, jeg er ikke ekspert inden for design. (men det er vores designere - jeg ved derimod en hel del om produktion, kvalitet og logistik). Ja, man kan sagtens sælge interiør online, hvis man gør det på en ordentlig måde. Og ja, der er helt klart et behov for en designvirksomhed hvor netop design og personen bag er i centrum.


Tak fordi du læste med....

/Gert

(Del meget gerne din mening/kommentar herunder…..)

Kommentarer

Svar:

Hej S.
Tak for din kommentar og interesse. Vi vil altid gerne snakke med interesserede designere. Du er velkommen til at sende mig en mail på gj@designers-first.com
Mange hilsener...
/Gert

S.

Hej Gert. Spændende. Tager I nye designere ind?

Elsebeth

Vældig interessant. Godt at I er nogle der tør. Tænker det kræver en del mod :-)

Tilføj en kommentar* Påkrævede felter