Sabine Appel

Lysestage
GRAB LYSESTAGE - mat sort

Sabine Appel - GCH02 - 2 vaser + 3 stager

Hylde, Bogreol, Boghylde, Magasinholder
JINGAN - hvid boghylde og magasinholder

Sabine Appel - SIL01 - L:48 cm, H:25 cm, D:22 cm

Sofabord
SPACE TABLE - rundt sofabord, lysgrå

Sabine Appel – STA01 – D:58/47,5 cm, H: 47/42 cm

Sofabord
SPACE TABLE - naturligt egetræ, olieret

Sabine Appel – STA03 – D:58/47,5 cm, H: 47/42 cm


Blåbog

Navn: Sabine Appel (f. 1986)

Fødeby: Ribe

Favorit materiale: Metaller

Min inspiration: Alt. Især mine omgivelser. Det kan være et ord, et billede, et materiale, et mønster. Det kan være ønsket om at skabe en funktion eller at forene form og funktion.

Mit design: Jeg elsker det modulære design. Det modulære kan noget, da det appellerer til den kreativitet, vi alle har gemt i os. Det modulære design giver os mulighed for selv at skabe et udtryk eller tilpasse funktionen til individuelle behov.

Største drivkraft: Min skabertrang. Et vellykket design: Tilfører hjemmet ro. Det giver ro til øjet og opfylder en funktion. Balancen mellem det æstetiske og funktionelle. Et design, andre bliver glade for – et, der gør noget godt for andre.

Design drøm: Et kompromis-møbel. Møbler kan være et godt kompromis i et parforhold. Så et møbel, der appellerer til både ham og hende. Et kompromis-møbel.


Mellem 15 høns og anneks

Du drejer lige før byskiltet i en lille landsby nær Ribe. Grusvejen fører dig til et idyllisk sort træhus, der har slået rødder på en eventyrlig naturgrund. Her, blandt høns og feriegæster i det tilhørende anneks, har den danske møbel- og interiørdesigner Sabine Appel slået sig ned sammen med sin familie. Hun har fra barnsben fået lov til at lege sig ind i den forunderlige verden af form og farver. Forældrene gav plads til kreativiteten, og det beseglede i en ung alder hendes skæbne. ”I min familie kom støvsugeren kun frem, når det regnede. Jeg er opvokset i meget frie rammer og blev tit taget med ud i naturen fx for at samle svampe. Det kreative fik plads, og jeg vidste meget tidligt, det skulle være min levevej.” Forældrene fik ofte indblik i datterens kreative gen, når hun som barn fx stålsat insisterede på at male sit værelse grønt. Og helst lige nu. Den samme viljestyrke tilsat glimt af trods er stadig at finde i de grønbrune øjne, og blikket er fast. Hvis en ide først har bidt sig fast, så skal den forfølges. Som da ideen til et design opstod i ældgamle hieroglyffer – eller i et støvsugehoved. ”Min største drivkraft er min skabertrang. Fordi jeg ikke kan lade være – forandring fascinerer mig, og design har evnen til både at forandre og udfordre. Det er mit kompas i mine design.” Skabertrangen tager ofte afsæt i nye emner, som Sabine Appel med stor iver dykker ned i. ”Når du fordyber dig i emner, du intet ved om, så er det utroligt, hvad du kan tage med derfra – jeg har været optaget af symbolik og hieroglyffer, som fx resulterede i en design-idé og stregtegninger.” ”Vi kunne alle sammen blive designere. Det handler om, hvordan vi vælger at opfatte og registrere det, vi ser omkring os.”


Fra Shanghai til Ribe

Efter et ophold i Shanghai har Sabine og familien byttet storbylivet ud med barndommens Sønderjylland, en stor grund, 15 høns og et anneks – tæt ved det smukke Vadehav, den vindblæste, flade natur og Ribes gamle gader. Men det var i Shanghai, ideen til hendes første design for Designers-First opstod. ”Jeg sad i vores lejlighed og kiggede på alle de forskellige fortællinger, der udspillede sig i skyskraberne omkring os. Så mange forskellige historier ovenpå hinanden.” Observationen resulterede i en boghylde med plads til individualitet. Når lyset kaster hyldens skygge ind på væggen, leder konturerne tankerne hen på Shanghais skyline. ”Den appellerer til folks kreativitet, idet den giver plads til at forme og kreere din egen fortælling. Det er meningen, du skal danne din egen historie.” På den store grund i Ribe blandt de 15 høns og det tilstødende anneks er der også blevet plads til Sabines eget værelse og et værksted. Et farverigt sammensurium af stregtegninger, tanker og ideer. ”Det er her, jeg sidder og tegner.” Og omgivelserne betyder noget for den danske designer. "Jeg omgiver mig med rod og huskesedler!” Dukker en tanke eller idé op, så ryger den ned på en huskeseddel – til eventuel senere brug. Og når hun har svært ved at færdiggøre et design, lader hun det ligge en rum tid. ”Når jeg så ser det igen, kan jeg mærke, om det er klar. Og ellers fungerer min mand som det kritiske blik, idet han har knap så mange følelser i det. Han er god til at få mig til at tage en beslutning.”